Historie

In 1912 is A.W. Cupido (Aike) ons bedrijf gestart door overname van de Omnibusdienst op Terschelling.

Aike verzorgde met een paardenbus de personenvervoersdienst, twee maal per dag van West naar Oosterend en ‘wer werom’ aansluitend op de boot.

In 1922 werd de eerste autobus in dienst genomen. Deze, maar ook de later aangeschafte autobussen en taxi’s, hadden onderhoud nodig. Dat onderhoud werd uitgevoerd in een als garage ingerichte loods in de Boomstraat op West.

Niet lang daarna kwamen er meerdere gemotoriseerde voertuigen op het eiland o.a. van de dokter, notaris, bakker, slager en een vrachtwagen van het transportbedrijf. Deze voertuigen kwamen ook voor onderhoud en zo ontstond Garage Cupido. 

In 1946 werd de leiding van het bedrijf overgenomen door zoon Jelle. Het bedrijf groeide verder uit tot een volwaardig automobielbedrijf inclusief spuiterij, tankstation, taxi’s, autoverhuur, loonbedrijf, autorijschool en ambulancevervoer. In 1968 overleed Jelle en het bedrijf werd voortgezet door zijn zoon Arie en schoonzoon Heert Klijn.

De garage, spuiterij, tankstation en ambulancedienst bleven. In 1996 is door Arie het huidige pand aan bedrijventerrein de Nieuwe Dijk in gebruik genomen, modern ingericht en volgens alle eisen gebouwd. Hier werkte Arie samen met zijn zoon Jelle en dochter Frouke.

In 2003 hebben Jelle en zijn vrouw Gerdien het bedrijf overgenomen.

“De gehele geschiedenis van Cupido Autobusdienst op Terschelling is samengevat in een rijk geïllustreerde boek met de titel “ Als de witte vlag waait “ samengesteld en geschreven door de heer C.W. Vink”

Aike Cupido
De eerste Garage Cupido waar Jelle Cupido Sr is begonnen 1930 tot 1964
Jelle Cupido Sr voor de trambus
Garage Cupido 1964 tot 1996
Menu